Rusi razvalili "patriot"; Poginuli Amerikanci? VIDEO

Ruski državni mediji navode da postoji mogućnost da su američki vojnici poginuli kada su ruske snage pogodile američki sistem "patritot" u Ukrajini.

Podeli
EPA-EFE/ATEF SAFADI
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Mihail Šeremet, predstavnik ruske Dume na okupiranom Krimu, izjavio je za RIA novosti da su pogođena dva američka sistema "patriot" u region Donjeck.

"Kada je uništen protivvazdušni sistem patriot, verovatno je moguće da su poginuli i pripadnici vojske SAD", rekao je on.

Zatim se na društvenim mrežama pojavila informacija da nije uništen ceo sistem "patriot", vredan 400 miliona dolara, već dva lansera tog sistema, od kojih svaki košta po 10 miliona dolara.

Mediji pod kontrolom Kremlja su ranije izvestili da su se na "patriotu" pojavili određeni tehnički problemi, zbog čega su, kako se tvrdi, u Ukrajinu tajno poslati američki vojni stručnjaci, kako bi servisirai taj PVO sistem.

Međutim, ove tvrdnje za sada nisu nezavisno potvrđene, naveo je Njuzvik, podsećajući da je zvanični Vašington bar javno saopštio da nijedan pripadnik vojske SAD neće biti direktno poslat na ukrajinski front.

Kada je portparol Pentagona upitan o navodno ubijenim američkim vojnicima, on je samo kratko rekao: "Ja mogu samo da potvrdim da nema povređenih vojnika SAD jer mi nemamo pripadnike vojske SAD uključene u borbe."

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak, za koji se čini da se na njemu vidi sistem iskander koji ispaljuje rakete čiji cilj je bio američki "patriot".

Potom su ruski i ukrajinski mediji objavili vest, pozivajući se na Forbs, da su eksplodirala dva lansera sa "patriota", najverovatnije ubijajući svu posadu na celom sistemu.

Forbs navodi da je ovo prvi put da su Rusi uspeli da pogode američki "patriot".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 578 idi na stranu