Nastavljeno suđenje Kecmanovićima: Kostin otac ne zna ko je kriv za masakr u Ribnikaru

U Višem sudu u Beogradu danas ispitivanje Vladimira Kecmanovića, oca dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio 10 ljudi.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr

Osim njega, sudi se i Miljani kecmanović, majci dečaka K.K.

Advokat porodica žrtava masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", Ognjen Božović, nakon što je završeno današnje suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanoviću, otkrio je da je Vladimir danas odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih.

"Nadam se da će se ta odluka preispitati, to nije ni u skladu sa zakonom. On nema mogućnost da bira. Naravno da je ideja da mi dođemo do istine, u tom smislu ćemo se pripremiti", rekao je Božović.

Advokat Božović je prokomentarisao i držanje Kecmanovića od trenutka kada se dogodio masakr.

"Njegovo držanje je isto i nepromenjeno. Ne prihvata odgovornost", rekao je advokat Božović.

Na jučerašnjem ročištu je Vladimir Kecmanović iznosio odbranu, a danas su mu pitanja postavljali tužioci, piše Blic.

"Tokom odgovaranja na pitanja, Vladimir je menjao raspoloženje, a kada je upitan ko je kriv za masakr u 'Ribnikaru', on nije odgovorio", rekao je izvor Blica.

Kako navodi, Kecmanović je ćutao na pitanje glavnog javnog tužioca ko je odgovoran, a kada mu je pitanje ponovljeno, kratko je odgovorio: "Ne znam".

"Nije čak ni izgovorio ime svog sina, iako dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin".

Optužena Miljana Kecmanović u sud je došla sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas su bili prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući. Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu