Sud odmah doneo odluku; Kecmanovići u suzama, negirali krivicu FOTO/VIDEO

Suđenje supružnicima Vladimiru i Miljani Kecmanović, roditeljima maloletnika koji je 3. maja prošle godine počinio masakr, počelo je danas u Višem sudu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Prema nezvaničnim saznanjima iz medija, optuženi Kecmanovići, predsednik streljačkog kluba "Partizan practical shooting" i instruktor u tom klubu negirali su krivicu.

Pretres je na samom početku prekinut, a potom i zatvoren za javnost. Optuženi su se kratko izjasnili o krivici, negirali izvršenje krivičnog dela.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva Nikola Uskoković danas je čitao optužnicu, a prema prema pisanju medija, nastavak je najavljen i za sutra.

Nakon ročišta advokatica koja zastupa Kecmanoviće Irina Borović istakla je da smatra da je odluka suda da zatvori javnost ishitrena, kao i da se nada da će sudija Zoran Božović opet razmotriti tu odluku.

Podsetimo, ranije danas u Palatu pravde, u pratnji advokata, došla je Miljana Kecmanović, majka K. K.

Otac dečaka-ubice Vladimir Kecmanović je ušao u sudnicu sa lisicama na rukama i prošao je pored Miljane Kecmanović klimnuvši joj glavom, međutim, nisu ostvarili nikakvu komunikaciju.

Kada su Vladimira Kecmanovića uveli u sudnicu, Miljana se rasplakala, a i on je zaplakao kada je seo na optuženičku klupu. Kecmanović je nekoliko puta maramicom brisao suze. Roditelji žrtava, koji su došli na suđenje, sedeli su iza njih.

Javnost isključena: Advokat Kecmanovića tražio suprotno

 FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Pretres je na samom početku prekinut jer je tužilaštvo zatražilo da se isključi javnost kako bi se zaštitili maloletnici.

Sa druge strane, advokat Borivoje Borović, koji zastupa porodicu Kecmanović, tražio je da se suđenje otvori za javnost i istakao da oni pitanja neće imati za decu.

Rekao je da je jako važno da pretres bude otvoren za javnost jer je viši javni tužilac Nenad Stefanović otišao kod oca dečaka-ubice u posetu i rekao mu da potpiše sporazum o priznanju krivice, jer će mu u suprotnom optužiti ženu, a dete poslati u hraniteljsku porodicu u Bosnu.

Prisutni i vlasnik streljane i trener

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Na suđenju su bili i vlasnik streljane u kojoj je dečak trenirao pucanje Ratko Ivanović i trener Nemanja Marinković.

Podsetimo, Miljani Kecmanović se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, dok je Vladimiru Kecmanoviću na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti.

Tokom vanrednog obraćanja glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, otkriveno je da je DNK trag Miljane Kecmanović pronađen na čauri koja je nađena kod vrata u učionici istorije, gde je 3. maja njen sin usmrtio devetoro vršnjaka i čuvara škole.

Za Miljanu Kecmanović tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 67 idi na stranu