Sneg napravio haos: Vojska Srbije u pripravnosti

Snage Vojske Srbije u ugroženim područjima nalaze se u pripravnosti, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Kako su naveli, prate situaciju i u slučaju potrebe i na zahtev lokalnih štabova za vanredne situacije spremni su da u najkraćem roku reaguju i pomognu građanima u saniranju posledica snežnih padavina angažovanjem ljudstva i mehanizacije.

Kako je Ministarstvo navelo, Vojska Srbije je, po naredbi predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, među prvima pružila pomoć civilnim vlastima u otklanjanju posledica obilnih snežnih padavina u našoj zemlji.

Na zahtev štabova za vanredne situacije, inženjerijske radne grupe Treće i Četvrte brigade kopnene vojske angažovane su na uklanjanju snežnih nanosa sa lokalnih putnih komunikacija na teritoriji opština Babušnica i Vranjska Banja, dok su u Svrljigu angažovani vozači i vojna vozila visoke prohodnosti za prevoz interventnih ekipa Elektrodistribucije Srbije koje saniraju oštećenja na trasi elektromreže, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici Vojske Srbije i na ovaj način pokazuju da su uvek u službi građana, ne samo kada je reč o odbrani zemlje, već i kada treba pomoći najugroženijima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

  • Sve informacije o vremenskim prilikama u Srbiji pratite u našem blogu UŽIVO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu