Dodik jednoglasno reizabran za predsednika SNSD: "Borimo se za slobodu srpskog naroda"

Milorad Dodik jednoglasno je reizabran za predsednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na sedmom Saboru stranke u Doboju.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/bs
FOTO TANJUG/ SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/bs

Dodika je podržalo 937 delegata koji učestvuju u radu Sabora i biraju predsednika stranke.

On je zahvalio svim delegatima koji su mu pružili podršku, uz poruku da su mu dali snagu da se i dalje bori za Republiku Srpsku, prenosi Srna.

Dodik je istakao da pojedinci žele da smanje snagu SNSD-a, kao i da takvim osobama poručuju da je on tu da se bori za stabilnost i mir.

"Borimo se za slobodu srpskog naroda. Ustav BiH govori o pravu naroda koji žive u njoj i mi se zalažemo za to", rekao je Dodik u obraćanju pred Saborom SNSD-a nakon što je završeno glasanje.

On je ponovio da je BiH nametnuta i prisilna zajednica, kao i da će se u nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH. Dodik je rekao da SNSD ostaje posvećen partnerstvu sa Srbijom, Rusijom i drugim prijateljskim zemljama, te sa koalicionim partnerima u Srpskoj.

On je naglasio da poštuje druge narode, ali da ne podržava majorizaciju i da je potrebna prisutnost svesti svih naroda. Sabor SNSD-a izabrao je i novi Glavni odbor stranke koji broji 410 članova.

Na Saboru je jednoglasno usvojen i Statut stranke koji sadrži određene novine kada je reč o organizaciji i jačanju poverenja članstva u stranku i njena opredeljenja.

Saboru SNSD-a u Doboju prisustvovalo je više od 2.000 gostiju, simpatizera stranke i drugih visokih zvanica iz Srpske, BiH, Srbije, Rusije, Mađarske, Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu