Sabor Dodikove stranke, među gostima i ministri iz Srbije: "Alarm i poziv da se okupimo"

U Doboju je održan Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), na kome će biti izabran predsednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Na ovom skupu kao gosti prisustvuju predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, prenosi RTRS.

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je tokom obraćanja da SNSD ne odustaje svojih ciljeva. "Mi smo najmoćnija stranka srpskog naroda u Srpskoj i BiH", naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, SNSD je vratio dostojanstvo Republici Srpskoj i učinio ekonomiju stabilnom, a želi da nastavi tako da radi i u narednom periodu.

On je dodao da SNSD pobeđuje već 20 godina i da danas ima 54 predstavnika u lokalnoj vlasti, kao i da je nezaobilazan faktor na nivou BiH. Predsedavajuća radnog Predsedništva Sabora SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je veoma važno sačuvati snagu SNSD-a kako bi SNSD čuvao snagu Republike Srpske za vreme koje dolazi i u kojem će se prelamati mnogi procesi, navodi RTRS.

Predsednik SNS-a Miloš Vučević uputio je apel za solidarnost i slogu u složenim okolnostima po male narode i izazovima na ovom području, kao i na Balkanu i u svetu, ukazavši na potrebu donošenja mudrih odluka u periodu kada su aktuelni dupli aršini u primeni međunarodnog prava nad malim narodima.

"Baš sve što nam se dešava je alarm i poziv da se okupimo, ne da mislimo isto, već da postoji zajednički meritum u očuvanju nacionalnog jedinstva", poručio je Vučević, ukazavši na aktuelne događaje na Kosovu i Metohiji.

On je zahvalio za poziv da prisustvuje Saboru SNSD-a u Doboju koji se, kako je naveo, održava u složenim okolnostima kako na Balkanu, tako i u svetu.

Vučević je naglasio da je ovo svečan događaj u duhu svih zajedničkih aktivnosti koje su bile i koje će biti u narednom periodu.

"To nam daje šansu da budemo ponosni na sve one koji su stvarali naš narod i naše države", poručio je Vučević.

Saboru SNSD-a u Doboju prisustvuje više od 2.000 gostiju, simpatizera stranke i drugih visokih zvanica iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Rusije, Mađarske, Rumunije.

Ovom skupu prisustvuju i ambasador Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov, kao i ambasador NR Kine Đi Ping.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu