Crnogorac uhapšen u Nemačkoj: "Nikad nismo imali takav uspeh"

Carina u Kelnu potvrdila je hapšenje 34-godišnjeg državljanina Crne Gore zbog šverca kokaina, preneli su nemački mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Carinski službenici su u jednom danu, kako prenosi RTCG, kontrolisali dva vozila i zaplenili rekordne količine droge i falsifikovanog novca, a jednim od njih upravljao je crnogorski državljanin.

Carina nije saopštila identitet našeg uhapšenog državljanina. Navodi se i da je u njegovom vozilu nađeno četiri "cigle" kokaina, ali nema izveštaja koliko je konkretno kokaina zaplenjeno u vozilu kojim je upravljao državljanin Crne Gore.

Ukupno, u dve akcije zaplenjeno je skoro šest kilograma kokaina i heroina, više od 23 kilograma amfetamina i 24.000 evra falsifikovanog novca. Sve se dogodilo pre oko tri nedelje, ali je carina to saopštila tek u petak, prenosi nemački portal "wdr.de".

"Svaka od dve zaplene je izuzetna sama po sebi, ali nikada nismo imali dva takva uspeha u jednom danu. Ulična vrednost zaplenjene droge je veća od 620.000 evra", rekao je Jens Ahland, portparol glavne carinske ispostave u Kelnu.

Navodi se da je državljanin Crne Gore, star 34 godine, kontrolisan u servisnoj zoni Zigburg na A3 ka Frankfurtu.

Nakon nejasnih odgovora o svrsi i ruti putovanja, te detaljnijeg pregleda, tragovi kokaina nađeni su na na njegovim rukama.

Carina je potom pregledala automobil i pronašla četiri "cigle" kokaina i pametni telefon ispod centralne konzole. Muškarac je uhapšen i pokrenuta je istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu