Ledeni dan i sutra: RHMZ najavio razvedravanje

U Srbiji sutra ujutru umeren i jak mraz, u većini mesta i ledeni dan sa maksimalnom temperaturom do nula stepeni.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ/bs
FOTO TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ/bs

Na severoistoku pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ujutru i pre podne ponegde uz provejavanje slabog snega i to uglavnom u Bačkoj i Sremu, u zapadnim, centralnim i jugozapadnim krajevima Srbije.

Uveče u svim predelima razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Jutarnja temperatura od -12 do -5, a najviša od -2 do 0, u Negotinskoj Krajini oko 2 stepena.

U Beogradu ledeni dan, ujutru umeren, na širem području grada i jak mraz, a dnevna temperatura biće do nula stepeni. Ujutru oblačno uz provejavanje slabog snega, pre podne postepeno razvedravanje, a posle podne pretežno sunčano, uz malu oblačnost. Vetar slab i umeren, severoistočni i istočni. Jutarnja temperatura od -8 do -5, ponegde i niže, a najviša oko 0 stepeni.

U Srbiji do subote ujutru umeren i jak mraz, u većini mesta od -12 do -5, i magla mestimično. Tokom dana pretežno sunčano, a od subote i toplije u odnosu na prethodni period.

U subotu posle podne postepeno naoblačenje sa severa, koje će krajem dana i tokom noći ka nedelji, kao i u nedelju, usloviti padavine - u nižim predelima kišu, u brdsko-planinskim sneg. U ponedeljak prestanak padavina i razvedravanje, zatim suvo sa dužim sunčanim intervalima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu