"Čarobnim štapićem" na Putina

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je da Rusija trpi velike gubitke na ratištu u Ukrajini zbog upotrebe taktike iz Prvog svetskog rata.

Izvor: index.hr
Podeli
 EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Novinari su na konferenciji u Portsmutu pitali britanskog ministra o potencijalnom slanju britanskih borbenih aviona ukrajinskoj vojsci.

Volas je odgovorio da "ne postoji magični štapić" koji bi mogao pomoći Kijevu da se bori protiv Moskve.

"Što se tiče aviona, jednu stvar koju sam naučio tokom prošle godine je da ništa ne obećavate i ne isključujete ništa. To je jednostavna realnost. Odgovaramo na trenutne potrebe Ukrajinaca, na osnovu onoga što Ukrajinci nam govore i ono što znamo iz obaveštajnih podataka ruskoj vojsci", rekao je britanski ministar odbrane.

"Borbeni avioni nisu ono što Ukrajini trenutno treba“

Iako nije isključio mogućnost slanja aviona, on je naglasio da borbeni avioni nisu ono što je Ukrajini trenutno potrebno. On tvrdi da postoje praktična pitanja koja treba razmotriti, kao što je činjenica da je potrebno mnogo vremena da se ukrajinske snage obuče da koriste letelicu, prenosi Gardijan.

Umesto toga, on smatra da je neophodno da Ukrajinci ojačaju svoje kopnene snage. "Ukrajincima je potrebna sposobnost da formiraju vojne formacije na terenu kako bi manevrom i kombinovanim oružjem potisnule ruske snage. Tako pobeđujete napade ljudskih talasa kojima Rusi trenutno moraju da pribegnu... Oni pribegavaju napad tipa Prvog svetskog rata, jer zašto kasnije imaju takve žrtve“, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu