Policija u Prijedoru na nogama zbog govora mržnje imama

Policija iz Prijedora radi na utvrđivanju odgovornosti glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amira Mahića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: AstroStar/Shutterstock
Foto: AstroStar/Shutterstock

Imam je, navodno, Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo, potvrđeno je banjalučkim Nezavisnim novinama.

"Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, po saznanju o postojanju video snimka u kojem verski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mere i radnje u cilju dokumentovanja navedenog", rečeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Mahić je tokom verske službe u Kozarcu, rekao da je Sveti Sava bio "veoma kontroverzna ličnost", da je to "jedan od činovnika SPC" i da je "laž da je prosvetitelj".

"Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih delova sveta, taj čovek? To je čovek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovde dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta", rekao je glavni imam iz Kozarca vernicima na Savindan, 27. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu