Ministar otkrio sve o bombi

Turski ministar unutrašnjih poslova rekao je da da je eksplozivna naprava korišćena u terorističkom napadu napravljena korišćenjem tehničkih uputstava.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

"Ta uputstva su dobijena na društvenim mrežama preko mobilnog telefona člana Radničke partije Kurdistana (PKK), koja je zabranjena u Turskoj", rekao je Sulejman Sojlu.

"Mogu da vas obavestim da je bomba koja je korišćena na aveniji Istiklal u Istanbulu napravljena putem društvenih mreža, odnosno kreirana je 'uživo' preko kanala društvenih medija. Imamo informacije da je bomba proizvedena i postavljena pomoću mobilnog telefona člana PKK pod kodnim imenom Hadži, koji povezuje SAD", rekao je Sojlu, a preneli su mediji.

Ahlam Albašir, žena uhapšena zbog sumnje za teroristički napad, tvrdi da nije znala ništa o sadržaju paketa sa eksplozivnom napravom i da je mislila da unutra ima kutiju čokolade, rekao je turski ministar unutrašnjih poslova.

13. novembra na aveniji Istiklal u centru Istanbula dogodila se eksplozija u kojoj je poginulo šest osoba, a 81 je povređena.

Albašir je priznao da ima veze sa PKK.

Turske vlasti smatraju da je počinilac ušao u zemlju iz Sirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu