Vučić čestitao Dan vojnih veterana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je svim vojnim veteranima čestitao 4. decembar - Dan vojnih veterana.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Zahvalni smo, ističe, svim generacijama naših ratnika koji su preko noći ostavlali kuće i imanja kako bi obukli svoje časne uniforme i branili ono što nam je i danas najsvetije.

"Dan vojnih veterana ustanovlen je u znak sećanja na dan potpisivanja primirja u Prvom balkanskom ratu. Nastavlajući tradiciju starih ratnika Vojske Kralevine Srbije, izborom ovog datuma za Dan vojnih veterana obezbedio se kontinuitet sa veteranima iz vremena 1912. godine, kada je Kralevina Srbija, kao moderna država, angažovala deo svog stanovništva u ratu i sve materijalne i finansijske rezerve uz stvaranje Balkanskog saveza sa svojim susedima", naveo je Vučić.

"Cela naša istorija bila je dug i mukotrpan put do slobode i borba za njeno očuvanje. Naši vojnici, bez obzira na vek u kojem su živeli i branili ognjišta, hodili su stazama do pobede, kako bi Srbija mogla ponovo da se uzdigne, ponosna i slobodna, kakva je uvek i bila. Vi ste ponos ove zemle i naroda, uzor generacijama koje poštuju hrabrost, patriotizam, kao i dostojanstvo sa kojim se nosi uniforma i grb Srbije", naglasio je Vučić.

Na tom tragu, napisao je predsednik, nastavlamo da se borimo za Srbiju, sada na drugačiji način, kako biste videli da vaše žrtve i napori nisu bili uzaludni i kako biste znali da sva naša deca imaju budućnost u slobodnoj, suverenoj zemli, koja se brzo razvija i napreduje. "Zahvalujući vama koji ste tu i onima kojih, nažalost, više nema, mi smo danas slobodni ludi i baš zato je naša dužnost ne samo da oživimo uspomenu i odamo počast hrabrim borcima i junacima, učesnicima svih ratova i borbenih dejstava za oslobodjenje Srbije, već da na svim polima života i rada iskažemo brigu za vojne veterane", kazao je Vučić. "Čestitam vam jubilej, uz obećanje da Srbija nikada neće posustati u borbi za bole sutra, večno pamteći i klanjajući se žrtvama koje ste podneli", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 93 idi na stranu