Herson bira Putina: "Nismo američka kolonija"

Zamenik načelnika vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov rekao je da će referendum o samoopredeljenju u regionu biti održan.

Izvor: Novosti
Podeli
 EPA-EFE/PAVEL BYRKIN / KREMLIN / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/PAVEL BYRKIN / KREMLIN / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Ta odluka je doneta bez obzira na stav Sjedinjenih Država, te da američke vlasti ne bi trebalo da se mešaju u poslove regiona i da ga tretiraju kao svoju koloniju.

Ranije je visoki predstavnik američke vlade rekao da SAD ne priznaju pripajanje Donbasa Ruskoj Federaciji, te da odbacuju rezultate mogućeg referenduma i da obećavaju brz i oštar odgovor u vidu antiruskih sankcija.

"Mi nismo kolonija Sjedinjenih Država i sve ove izjave nemaju nikakve veze sa nama. Neka SAD razmišljaju o tome koliko su država napravile svojim kolonijama i koliko su ostavili siročadi i siromašnog naroda. Referendum o samoopredeljenju u Hersonskoj oblasti će se održati, bez obzira na stav Amerikanaca, kojima je bolje da se ne mešaju u naše stvari", izjavio je Stremousov za "RIA Novosti".

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Prema njegovim rečima, oslobođene teritorije nikada neće biti američke kolonije.

"One će uvek biti slobodne kao deo jedne velike ujedinjene Rusije. Mi se sami bavimo svojom kulturom i svojom budućnošću, koja je neizbežno povezana sa Ruskom Federacijom" zaključio je Stremousov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu