"24 sata ga prate, sve to utiče na tok rata"

Poslednjih nedelja spekuliše se o raznim bolestima od kojih bi mogao Putin da boluje. Spisak je pozamašan.

Izvor: Slobodna Dalmacija
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Spekulacije o narušenom zdravlju ruskog predsednika Vladimira Putina sve su češća, mediji sve glasnije nagađaju o njegovoj dijagnozi.

U tome prednjače britanski mediji, a njihov tabloid Mirror donosi nova nagađanja. U medije je sada istupio bivši britanski obaveštajac Kristofer Stil, koji tvrdi kako je Putin stalno okružen doktorima.

Stil je u obaveštajnoj službi MI6 u Londonu između 2006. i 2009. godine vodio odeljenje za Rusiju, a sada je za britanski radio LBC kako "tačni detalji" Putinovog stanja još uvek nisu poznati, čak ni njegovim visokopozicioniranim kolegama izneo tvrdnje kako je poznato da je Putinu potrebna 24-satna medicinska nega.

"Očigledno je da je ozbiljno bolestan – nije jasno koliko je to terminalno i da li je neizlečivo, u to ne možemo da budemo potpuno sigurni. Ali, svakako to stanje ima ozbiljan uticaj na upravljanje Rusijom", rekao je Stil.

Poslednjih nedelja spekuliše se o raznim bolestima od kojih bi mogao bolovati Putin, a najčešće se spominje rak. Pisalo se i kako je ruski predsednik odveden na hitnu operaciju kako bi mu izvadili tečnost iz trbuha, koja se, inače, nakuplja kod bolesnika s rakom, cirozom ili nekom infekcijom.

I ukrajinski general-major Kirilo Budanov rekao je kako Putin boluje od raka te kako je u Rusiji u toku operacija njegovog pomeranja s položaja.

Stil to potvrđuje:

"U Kremlju je sve veći nered i haos, nema jasnog Putinovog političkog vođstva, on je sve bolesniji i u vojnom smislu strukture komande ne funkcionišu kako bi trebale", rekao je on.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu