"Građani Crne Gore su taoci"

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da su građani Crne Gore taoci međunarodnih struktura.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

On je naveo da u formiranje manjinske vlade nije bio upleten samo domaći, već i strani faktor, koji, kako je kazao, predstavlja jedino vezivno tkivo poslanika koji podržavaju novu vlast.

Mandić je rekao da je sednica parlamenta na kojoj je vlada izabrana zakazana u suprotnosti sa Ustavom i Poslovnikom i da se iz nelegitimne Skupštine rodila nelegitimna vlada.

"Ključan je problem da ovo nije problematika samo domaćeg terena i od strane domaćih aktera. Mi od početka priče o formiranju manjinske vlade imamo lobiranje međunarodnog faktora stranih ambasada, sekretara pa i same ambasadore koji su se brutalno umešali u unutrašnje stvari Crne Gore. Alternativa toj ideji je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora koje bi sprovela tehnička vlada, što je bilo superiorno rešenje u odnosu na ovo što smo dobili“, precizirao je Mandić.

Došlo je, kaže, vreme da se o ovome mora progovoriti i obavestiti građane Crne Gore da se nalaze u ulozi taoca međunarodnih struktura.

Bitno je, ističe, uperiti prstom u onoga koji ne želi da sprovede volju većinskog naroda Crne Gore.

"Mislim da vreme pred nama treba da pokaže da mi želimo saradnju sa međunarodnom zajednicom, da budemo deo EU, ali da ne želimo da ova zemlja nema svoju vlast, da građani izlaze na izbore a da u konačnom to što su glasali za nekog ništa ne znači", kazao je Mandić.

Na pitanje koliko će trajati manjinska vlada Mandić smatra da će ona trajati onoliko koliko je akteri sa strane budu održavali.

"Oni su vezivno tkivo ovih raznorodnih struktura. Videli ste na Cetinju kada se održavalo zasedanje koliko je bilo mržnje prema onima koji podržavaju vladu. Desilo se to i nama. Mi treba da priznamo i naše greške. Naš nosilac liste Zdravko Krivokapić tri dana nakon izbora opredelio se da ga više ne interesuje lista koju je nosio, niti građani koji su ga glasali...", rekao je Mandić i istakao da je isti slučaj tiče da je isti slučaj sa akterima manjinske i sa onima koji su formirali manjinsku vladu.

Ne zna, dodao je, šta je njihov cilj.

"Neko želi na ovom malom, ali veoma važnom prostoru Balkana da iskoristi resurse sa kojima raspolaže Crna Gora, kao i njena teritorija. Teško je predvideti našu budućnost, ali svakako, ono što znamo, jeste da međunarodni faktor ima svoje izvođače radova“, kazao je Mandić.

Komentarišući nedavna hapšenja ljudi bliskih DPS-u, Mandić je kazao da je Glavni specijalni tužilac počeo da radi svoj posao i da je to bilo za očekivati, ako Crna Gora želi u EU, preneo je podgorički portal Borba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu