"Morate da razumete partiju"

Peking -- Ako želite da razumete današnju Kinu, morate razumeti Komunističku partiju Kine, rekao je Si Đinping na otvaranju Međunarodne konferencije "Razumevanje Kine".

Izvor: Beta
Podeli
 EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

U video obraćanju iz Pekinga, Si je rekao da je tokom proteklih sto godina, od svog osnivanja, Komunistička partija Kine ujedinila i predvodila kineski narod u njegovim neprestanim borbama, što je, kako je naglasio, iz temelja promenilo budućnost i sudbinu kineskog naroda, a takođe je duboko uticalo na tok svetske istorije.

Komunistička partija Kine će se držati puta mirnog razvoja, insistirati na politici otvaranja prema svetu, unaprediti izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću čovečanstva i promovisati zajedničke vrednosti mira, razvoja, pravičnosti, pravde, demokratije i sloboda za celo čovečanstvo, naveo je Si.

On je ukazao da će Komunistička partija Kine uvek biti graditelj svetskog mira, doprinositi globalnom razvoju i braniti međunarodni poredak i da će nastojati da da novi i veći doprinos napretku ljudske civilizacije i svetskom miru i razvoju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu