NS: Ne odustajemo od zahteva

Beograd -- Potpredsednica NS Dubravka Filipovski izjavila je da stranke koje su potpisale sporazum o vlasti u Beogradu neće odustati od zahteva za konstitutivnom sednicom.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

Oni traže da se sednica gradske skupštine zakaže pre 14. jula. "Koalicija DSS-NS, SRS, SPS-PUPS-JU neće odustati od svojih zahteva da vršilac dužnosti gradonačelnika Beograda Zoran Alimpić preinači svoju odluku", navela je ona.

Ona je optužila Demokratsku stranku da "nastavlja sa diskriminacijom izborne volje građana Beograda upornim odbijanjem" da se konstitutivna sednica grada održi pre 14. jula, što je devet dana pre isteka zakonskog roka.

"Licemerje i dvoličnost kao i beskrupulozna želja za ostankom na vlasti DS po svaku cenu više je nego očigledna i na najgori mogući način je karakteriše žurba da se konstituiše vlada i Skupština Srbije, a samovoljno odlaže konstitutivnu sednicu Skupštine Beograda", izjavila je Dubravka Filipovski.

Borović traži tumačenje zakona

Predsednik beogradskog odbora Nove Srbije Borislav Borović javno je danas pozvao ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milana Markovića da saopšti zvanično tumačenje Ministarstva "o spornim članovima Zakona o lokalnim izborima, u vezi sa sazivanjem konstitutivne sednice Skupštine Beograda i polemike u javnosti oko zakonitosti tog postupka".

Borović navodi da je "krajnje vreme" da ministar odgovori da li je v.d. gradonačelnika Zoran Alimpić prekršio zakon, sazivajući sednicu za 14 jul, a ako je postupio ispravno, kojim se članom Zakona o lokalnim izborima sprečava da predsednik Skupštine iz prethodnog saziva "samovoljno spreči konstituisanje novog saziva skupštine i time poništi izborne rezultate i isprovocira uvođenje privremenih mera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 108 idi na stranu