1. Rumunski ministar spoljnih poslova Bogdan Auresku je ranije rekao da moldavski jezik nikada nije postojao, vec? ga je veštački stvorio SSSR.
    Kao i Ukrajinu.
    (MARSUPILAMI, 22. mart 2023 19:59)

    Bez izmišljanja, rekao je samo za moldavski jezik da je izmišljen u SSSR, a radi se o književnom rumunskom sa dijalektom iz istočne Rumunije. Nije pomenuo da je Ukrajina veštački stvorena to si sam dodao. Ukrajinci vekovima pokušavaju da stvore svoju državu ali je Rusija uvek to nasilno sprečavala. Pri tom ruski i ukrajinski jezik nisu isti kao ni lični osećaj identiteta. Što je najvažnije.
    (Block, 22. mart 2023 20:59)

    # Link komentara

  2. Антикомунисти (америчка секта) се јављају и причају да је СССР стварао језике, а нису у животу ни видели ни чули белоруски и украјински јер да јесу знали би да је у време СССР русификован читав простор исте државе, да данас на руском говоре и Украјинци, Летонци, Казахстанци и други народи чији су изворни језици потпуно друкчији од руског.

    Украјина је постојала и у атласима руског царства, у време када су бели генерали срушили свог цара правила се прва Рада и да није било бољшевика а нарочито Артјома (град Артјомовск) данашњи Донбас не би био 100% русификован. Погледајте мало заставу совјетског Донбаса и видећете зашто је застава ДНР оваква.

    Молим да објавите овај коментар јер ова деца заслужују да чују нешто мимо митова о белој Европи и некаквим румунским фашистичким мученицима...
    (Неписменост и незнање антикомуниста, 22. mart 2023 20:57)

    # Link komentara

  3. Rumunski ministar spoljnih poslova Bogdan Auresku je ranije rekao da moldavski jezik nikada nije postojao, vec? ga je veštački stvorio SSSR.
    Kao i Ukrajinu.
    (MARSUPILAMI, 22. mart 2023 19:59)

    # Link komentara

  4. То су ти демократски принципи, виђени у свим измишљеним државама и народима (махом под утицајем комунизма). Уредбама будала (Санду, Мила, Изетбеговића, Зеленског...) намеће се измишљени језик, приморавају људи да га користе, угњетавају постојећи...
    (Милош, 22. mart 2023 19:52)

    # Link komentara

  5. Da imalo koristis mozak, ili bar Gugl, znao bi da su i ukrajinski i beloruski jezici za sebe, i mnogo slicniji medju sobom nego sa ruskim. Cak sta vise, blizi su i ceskom i slovackom nego ruskom.
    (Prasoljubac, 22. mart 2023 19:22)

    # Link komentara

  6. Hoće sad Putin i na njih?
    (NN Belgrade, 22. mart 2023 19:14)

    # Link komentara

  7. Objasni to Bosnjacima i Milogorcima
    (Zoran, 22. mart 2023 19:00)

    # Link komentara

  8. Koliko paradoksa, vise nema granica. SSSR stvorio vestacki moldavski (sto i jeste) ali je zato Ukrajinski (koji je takodje vestacki) u redu jer to tako “nama” odgovara!!
    (Branko, 22. mart 2023 18:57)

    # Link komentara

  9. hoće sad i država postati Istočna Rumunija. red bi bio i da se slaže sa jezikom.
    (Debeli, 22. mart 2023 18:36)

    # Link komentara