1. Trazimo krivca zanovo, ali to mora biti neko drugi sa strane, jer ne moze to biti ucenik, roditelji i drustvo u celini, he, he, he. Vec su svi istrenirani i refleksno se ukazije i vice „nisam ja, drugi su“. Odsustvo samokritike je posledica 30 godina propadanja u provaliju iz koje ce nam trebati duplo vise vremena da se vratimo. U medjuvremenu, deca ce nam biti sve agresivnija i „sve vise u pravu“ da izbore nekakvu njihovu „istinu i pravdu“. Ovo sto se desava su posledice a ne uzroci. Lep pozdrav svim?
    (Nostradamus, 5. decembar 2022 11:19)

    # Link komentara

  2. Sve su to roditelji krivi i ovo sto se desilo je njihov rezultat kao vaspitača, pedagoga.Sigurno mu ovo nije bio prvi prekršaj, ne pocinje se tako sto profesorici izvucete stolicu. Deca su prezasticena i nevaspitana, ne znaju da se ponasaju, roditelji ih ne uce učtivosti i skromnosti.Pogledajte kakvi su na ulici, saobracaju...
    (Petar, 5. decembar 2022 09:00)

    # Link komentara

  3. Neka ga zadrže na psihijatriji malo duže, očigledno dečko ima ozbiljan problem.
    (Dragana, 4. decembar 2022 22:01)

    # Link komentara

  4. Mogla je i profesorka pokusati da se obesi,da li biste tada imali vise razumevanja za taj mangupski cin nevaspitane dece i roditelja?!
    (Vera, 4. decembar 2022 19:40)

    # Link komentara

  5. To je zato što živimo u jednoj globalnoj selendri gde se sve što se desi vrti po medijima i čaršijama mesecima i stigmatizuje, obeležava. Dečko je napravio glupost izmakao stolicu, svi smo pravili gluposti u školama pa nije cela država pričala o nama. Tabloidi za njihov klik zaziru u živote ljudima, ne samo kod nas, tako je i na zapadu i u celom svetu globalnoj selendri. Ako je dečko napravio glupost, dobiće ukor, izbaciće ga iz škole, ali šta ima da bruje svi oko toga kao da je najveći kriminalac i problem celog društva? Neko ne može da izdrži toliki pritisak i onda hoće da presudi sebi jer je "isključen iz društva". To samo znači da je ovaj mali zapravo društveno odgovoran i shvata svoju stigmu. Kriminalac ili psihopata je recimo ne shvata i njemu je sve jedno šta misli društvo.
    (vesti iz učionice, 4. decembar 2022 19:19)

    # Link komentara

  6. Velika greška roditelja,pokušaj da ga proglase neuračunljivim po nečijem savetu nije dobar.....ako ga sada ne stave na klupu odgovornosti,za par godina kobno će biti i za njega i za roditelje.....govorim iz iskustva....Popravni dom da oseti debelo svoju grešku a i roditelji su davno trebali da mu pomognu svojim vaspitanjem.
    (Gordana, 4. decembar 2022 18:12)

    # Link komentara

  7. Mlada osoba od 17 godina nije dete. Dovoljno je odrastao da bude svestan posledica svojih postupaka.
    (Kum Zorzo, 4. decembar 2022 17:00)

    # Link komentara

  8. "Vecina negativnih komentara za jedno dete dovoljno govori o svima vama !"

    ...dete, 17 godina, 'ajde...!!!
    ..."poletarac" koji je iz neznanja, nezrelosti i nestasluka izmakao stolicu svojoj profesorki i onda se smejao k'o budala...
    ...pre neku godinu su dva "nestaska" iz "nezrelosti, neznanja i nevaspitanja" zapalila coveka na ulici...

    ...ne mogu da verujem da pokusavas da opravdas ovo nasilje nad drugom osobom nekim pamfletima o "nezrelosti", no verovatno si i sam sklon takvim cinjenjima pa ti je ovo normalno...
    (kraja, 4. decembar 2022 16:12)

    # Link komentara

  9. Pa taj isti roditelj je pokušao da izvuče svog klinca od izbacivanja u školi i suda tako što je pre neku nedelju objavio da mora da ga vodi kod psihijatra.

    Ne znam zašto ga nije vodio ranije pre nego što je krenuo da se iživljava nad drugim živim bićem nego tek kada je postalo gusto.

    Proveriti da li je ovo gluma i foliranje kako bi se izvukao.
    (Nikola, 4. decembar 2022 15:35)

    # Link komentara

  10. Значи ли ово, да би и будући силоватељи, убице и разноразни олош, после учињеног недела требали да "покушају самоубиство", да би се над "њиховом злом судбином" сажали?
    (Зоран, 4. decembar 2022 11:11)

    Pa evo ovako. Prvo, postoji sitna, ali bitna razlika između ratnih, ubistva, mučenja ili silovanja na jednoj strani i prolaska kroz crveno na semaforu na drugoj. Ovaj dečko je načinio prekršaj, nije zločinac. Drugo, za one koji prilikom hapšenja prete samoubistvom postoji lek: takvog uhapse i smeste u zatvorsku psihijatrijsku kliniku. Koja nimalo nije prijatna za boravak.
    (Giga Moravac, 4. decembar 2022 15:04)

    # Link komentara

  11. Vecina negativnih komentara za jedno dete dovoljno govori o svima vama ! On je uradio to iz nezrelosti, nestasluka, nevaspitanja ali to se moze popraviti a ne ovoliko medijski prozivati da dovedete u pitanje zivot ucenika koji tek treba da se formira !
    Ovo sto vi radite je gore od izmicanje stolice !
    (Maksimus, 4. decembar 2022 15:00)

    # Link komentara

  12. @Prolaznik
    Da nastavnici imaju plate koje su dovoljne za normalan zivot ne bi drzali privatne casove. Mislite da bi iko radio dva posla da ne mora?
    (teacher, 4. decembar 2022 14:07)

    # Link komentara

  13. Prolaznik@

    Ne verujem da profesori nece znanje da prenesu vec je takav plan i program,sumnjam da profesori prave plan i program.
    (kralj, 4. decembar 2022 14:01)

    # Link komentara

  14. Na žalost, prosveta je samo detalj naše šire propasti.
    (Dragan Lo, 4. decembar 2022 13:29)

    # Link komentara

  15. Zbog ovakvih iskomleksiranih roditelja deca u nam ovakva.
    (mile, 4. decembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  16. Nisam iznenadjen. To je dete koje je iz, mozemo reci, milion tudjih gresaka dosao do zakljucka da je zanimljivo izvuci stolicu profesoru. Mozda je to lose vaspitanje, mozda lose drustvo, losi signali koje dobija preko interneta itd itd..Iz nekog razloga on je takav kakav je ali on je samo jedno dete koje ne ume da vidi sebe jer je nezreo ili zapusten itd..A sta mi radimo???????? Mi upiremo prstom u njega kao u neku nakazu, kao u Hitlera, kao u neku divlju zivotinju. Mediji ga otkidaju. I on puca u glavi jer ne ume da se izbori sa tim. Umesto da drzava tiho ali snazno da poluge profesorima u ruke da to resavaju kako se nekada resavalo, drzava je dozvolila da nas postrojavaju roditelji i advokati i da se osecamo ponizeno a to deca vide i prepoznaju. A drzava je to dozvolila ne iz zle namere, vec da bi se dodvorila onim silnim poglavljima za ulazak u EU i raznim NVO sto nam sole pamet za sve.
    (Profesor u srednjoj skoli, 4. decembar 2022 13:12)

    # Link komentara

  17. Negde sam vec pisao.Dok god nastavnici drze privatno casove matematike van skole, a u skolama ne prenose znanje i ne uce decu da uce, vec ih samo bombarduju sa ogromnom kolicinom materije i tako od njih prave robote bez emocija i sistema kako da uce, dogadjace se ovako tuzne situacije.
    Dakle prvo nastavnici da krenu kao nekada stare profe da prenose znanje, i za tren oka ce se sve promeniti.
    (Prolaznik, 4. decembar 2022 12:43)

    # Link komentara

  18. Jaa nemam reci bezobrazluk
    (Ctefanovic, 4. decembar 2022 12:33)

    # Link komentara

  19. Ništa od ovoga se ne bi desilo da ne živimo u današnjem društvu gde profesori i nastavnici nemaju nikakvo poštovanje učenika kao ni nikakav autoritet i gde je previše toga dopušteno deci i ne samo u školama već uopšte u životu. Nešto se mora menjati ako ne žele ovakve scene u budućnosti. Nije valjda da želimo razmaženu decu koja nemaju nikakva osećanja niti bilo kakav osećaj odgovornosti već im je bitno samo da budu faca u društvu pa makar i uništili nečiji život a kada naprave štetu i moraju da se suoče sa konsekvencama oni dižu ruku na sebe?
    (smeh, 4. decembar 2022 12:18)

    # Link komentara

  20. koja drama,galama..ukljucuje se i ministarstvo,razni sociolozi...?!@
    drama VI cin?!

    mali se izbacuje iz skole na prvom nastavnickom vecu.
    upisuje se u sledecu,sa preporukom sta je uradio.
    kraj dokumentarca.

    ove vesti sluze samo da pune naslovne strane?!@

    ps.inace,ni prvi,ni zadnji sa ovakvim ponasanjem
    (belgrado,nocu, 4. decembar 2022 12:15)

    # Link komentara

  21. Većina komentara okrivljuje decu i roditelje. Da li je moguće da svi vi naivno mislite da ,,medalja ima samo jednu stranu"? Gde su tu nastavnici i školski sistem? Na glavu su se deci popeli! Udavili ih zahtevima! Prenatrpali gradivom! Deca su preopterećena, premorena, ubijena u pojam, ubedjena da nisu dovoljno pametna i sposobna. Uopšte ne smatram da učenik iz Trstenika nije za osudu, ali školstvo u celini nam je za žestoko preispitivanje i reformu!
    (Nemojte da mudrujete vi koji nemate školsku decu, 4. decembar 2022 12:08)

    # Link komentara

  22. Nazalost sve je preslo u hajku. Deca su nestasna i jos nezrela, a mediji su multiplikovali sve.
    Evo dokle sve moze da ode.
    (Top, 04. decembar 2022 11:29)

    Nestasna?? Sta je sa tobom, pa izmakao je stolicu profesorici i maltretirao je.
    Sta mislis gde je i ko ga je ucio postovanju i ponasanju?
    Skola ne vaspitava dete, to rade roditelji. U metode ne ulazim ali roditelji moraju da uvide kada im se nesto desava sa detetom i da to resavaju. Nije krivo drustvo, drzava, skola,... Iskljucivo roditelji u ovom slucaju.
    (Bojan, 4. decembar 2022 12:07)

    # Link komentara

  23. Roditelji su zatajili. I sistem, ali roditelji su najveći krivci za sve što ovaj mladić radi. Nažalost, prvo je mogao drugog da ubije sada pokušao sebe. Treba mu pomoći, ipak je mlad. Ako roditelji nisu sposobni onda profesionalci ali mora se raditi sa ovim mladićem kako bi se sprečilo da u budućnosti povređuje druge ili sebe. Nadam se da će naučiti lekciju i nastaviti život zdravo i pravo, svi greše, bitno je da izvuče pouke i nastavi da ide napred.
    (Liberty, 4. decembar 2022 11:58)

    # Link komentara

  24. Mi baš volimo horski da pevamo pod strogom dirigentskom palicom. Mali Aleksa se ubio zbog psihičkog maltretiranja nekolicine svojih vršnjaka. A danas celokupna javnost psihički maltretira ovu decu koja su urasila to što su uradila. Pitanje je da li njihov strašni zločin čiji je učinak pad na debelo meso zavredjuje takvu kaznu čija je cena dečji život. Roditelji bi to trebali da kažu.
    (Ljubica, 4. decembar 2022 11:57)

    # Link komentara

  25. Nezrela i beskrupulozna manipulacija, sada kao treba da ga žalimo. Sve potiče iz kuće i roditelji su krivi za (ne)vaspitanje svog deteta.
    (Zorica, 4. decembar 2022 11:57)

    # Link komentara

  26. Ovo govori koliko je dete sebicno i samo na sebe misli, ne verujem da je to zbog kajanja uradio.
    (Nikola, 4. decembar 2022 11:56)

    # Link komentara

  27. #ppeda
    nije bila decija carka ! SVESNO JE NAPAO drugu osobu NESVESTAN POSLEDICA koje ce takav postupak izazvati u drustvu, u psihi napadnute osobe i moguce povrede koje je mogao da nanese toj osobe (prelom repnog dela kicme, trzajnu povredu vrata itd) - hvala Bogu se ozbiljna povreda nije dogodila. NE treba amnestirati pocinioca. Tako svi pocinju - sa malim "nestaslucima", i ocekuju da im se oprosti. Ovaj njegov postupak je izraz kukavicluka da snosi odgovornost i posledice. A pokusaj samoubistva je mozda insceniran da izazove sazaljenje. Ako je bio hrabar da ponizi svog nastavnika, neka sada bude hrabar da snosi posledice
    (NS oldtajmer, 4. decembar 2022 11:55)

    # Link komentara

  28. mogu da se kladim da je ovaj učenik kao mali u porodici vaspitavan batinama i pesnicama.
    (toliko o tome., 4. decembar 2022 11:55)

    # Link komentara

  29. (Zoran Knezevic, 04. decembar 2022 11:27
    koliko puta si video guranje kod dece, kod mladih, saplitanje iz sale, skakanje sa objekta, i td i td.Deca rade svasta i odrasli prave razne fore svaka moze biti pogubna.
    (zex, 4. decembar 2022 11:51)

    # Link komentara

  30. Njega u Lazu, oca na optuzenicku klupu zbog zanemarivanja deteta.
    Svaki roditelj treba uciti decu sta je ispravno a sta ne.
    Svaka odluka Ima odgovarajucu posledicu. Deca moraju nauciti da zivot cine odluke I Ako su one pogresne da ce biti I posledica.
    Skolstvo: obavezne kamere u ucionicama. Za svaki ozbiljniji nestasluk I odgovarajuca sankcija. Sada pricamo da se zabrane Mobilni telefoni, a oni ko zna koliko su puta maltretirali jadnu zenu Ali samo sada snimili.
    Problem su I direktori skola Koji dozvoljavaju sve ovo (I nastavnici, nastavnicko vece), da nije bilo medijske halabuke Ovi bi prosli I Bez opomene!
    (Majdapecanin, 4. decembar 2022 11:47)

    # Link komentara

  31. Nove generacije - sa jedne stane bi da probaju sve, da se dokažu pred društvom, da prkose pravilima i autoritetima, ali sa druge strane oni su tako odgajani, maženi i paženi da se razvijaju u slabiće koji nemaju snage da se nose sa posledicama onoga što su uradili. Nisu krivi samo roditelji, krivo je društvo koje ih je godinama učilo da je za decu sve dozvoljeno i da posledica nema!
    (klavia, 4. decembar 2022 11:47)

    # Link komentara

  32. Nazalost sve je preslo u hajku. Deca su nestasna i jos nezrela, a mediji su multiplikovali sve.
    Evo dokle sve moze da ode.
    (Top, 4. decembar 2022 11:29)

    # Link komentara

  33. Bitno da decko nije uspeo da se ubije. Ovaj pokusaj dodatno pokazuje da nije stabilan. Prvo je maltretirao nastavnicu, sad digao ruku na sebe. To nije nikakva olaksavajuca okolnost za tuzilastvo. Zapravo je otezavajuca.
    (csc, 4. decembar 2022 11:28)

    # Link komentara

  34. Ko je ovde sada žrtva digli halabuku na decu sve je to politika u svakoj školi ima dečijih čarki i zezanja
    (ppeda, 4. decembar 2022 10:30)
    ----------
    Ono nije bilo zezanje već ozbiljan prekršaj, koji je mogao da dovede do tragičnih posledica. Ako je ovaj dečak, normalan, kako fizički tako i psihički, morao je da pretpostavi šta mogu da budu posledice ovakvog njegovog "podviga". Profesorka je mogla da udari glavom o beton i ostane na mestu mrtva. Njega je očito baš briga za posledice, niti on zna šta je empatija ili minimalna odgovornost za svoje postupke. Očito je da su i roditelji istog "kvaliteta", te da ovaj mladi čovek nosi genetiku svojih roditelja. Tragično je da on sada, u dogovoru sa roditeljima, pokušava sebi da, navodno, oduzme život, umesto da hrabro snosi konsekvence. Mene su dva puta odtranjivali iz gimnazije, mada je to bilo drugo vreme a ti prekršaji izgledaju tako nevino i naivno u poredjenju sa današnjim eksceima koje pokazuju naše "zelene grane". Dečko, a i roditelji, treba da snose posledice i da iz ovoga izadju kao preporodjeni odnosno, kao bolji ljudi a ne pokušavati da se nekom patetikom opravda ono što nikako ne sme da postane pravilo koje će drugi slediti.
    (Zoran Knezevic, 4. decembar 2022 11:27)

    # Link komentara

  35. Ништа се није десило, шта се не може исправити. Сви грешимо, неко више, неко мање.
    И ми смо били дјеца.
    (Изногуд, 4. decembar 2022 11:26)

    # Link komentara

  36. očigledni propusti u roditeljstvu
    (mile, 4. decembar 2022 11:25)

    # Link komentara

  37. Pa sad dete gledaj šta si učinio. Sutra kad budeš imao dete uči ga da ponavlja istu grešku.
    (Kida, 4. decembar 2022 11:25)

    # Link komentara

  38. sad ga poslati na psihijatriju na lečenje, to je odma trebalo da se uradi, jer da je normalan ne bi uradio profesorci to što je uradio
    (ercov, 4. decembar 2022 11:23)

    # Link komentara

  39. O Srbijo na brdivitom balkanu u kaljuzi i opancima...
    (anti Rola, 4. decembar 2022 11:22)

    # Link komentara

  40. Strašno, i ja osuđujem ono što je uradio u školi, ali ne treba sad dete da nastrada, treba razgovarati sa njim konstatno
    (Boki, 4. decembar 2022 11:22)

    # Link komentara

  41. Kakvi su roditelji, deca su zlatna. Nastavnici nemaju dovoljno volje ni mogućnosti da isprave sve što im roditelji pokvare. A šta nas tek ceka, kada generacije koje snimaju nastavnike za 10-ak godina odrastu dovoljno pa i oni dobiju decu... neće nam trebati ni Nato ni bombe.
    (Tormund, 4. decembar 2022 11:22)

    # Link komentara

  42. sad može ocu da izvlači stolicu i da ga maltretira ceo život.
    (dragioki, 4. decembar 2022 11:19)

    # Link komentara

  43. Значи ли ово, да би и будући силоватељи, убице и разноразни олош, после учињеног недела требали да "покушају самоубиство", да би се над "њиховом злом судбином" сажали?
    (Зоран, 4. decembar 2022 11:11)

    # Link komentara

  44. Sve je to namešteno i smišljeno da bi se izvukao iz problema. Na kraju će još ta jadna žena da ispadne kriva za sve.
    (Brankica, 4. decembar 2022 11:11)

    # Link komentara

  45. Prestrašno u svakom smislu! Grota i za te roditelje sta sve prezivljavaju.
    (Branka, 4. decembar 2022 11:07)

    # Link komentara

  46. Nije on ucenik. Izbacen je iz skole.
    (Aca, 4. decembar 2022 10:56)

    # Link komentara

  47. Batina iz raja izašla.
    (alek, 4. decembar 2022 10:45)

    # Link komentara

  48. Ko je ovde sada žrtva digli halabuku na decu sve je to politika u svakoj školi ima dečijih čarki i zezanja
    (ppeda, 4. decembar 2022 10:30)

    # Link komentara

  49. Meni ovo deluje kao blef,da bi mogao da se izvuce iz svega.
    (Stefan, 4. decembar 2022 10:22)

    # Link komentara